Se modifica structura studiului de fezabilitate

Conform proiectului de act normativ lansat în consultare publica de către MDRAP, structura Studiului de fezabilitate va fi reorganizată şi va include subcapitole distincte pentru analiza a cel puțin doua scenarii tehnico-economice, un subcapitol privind implementarea proiectului, precum şi analize importante cu privire la schimbările climatice.

Analiza cost-beneficiu va fi realizată doar pentru proiecte de o anumită complexitate şi din anumite domenii. În cazul investiţiilor din domeniile: sănătate şi asistenţă socială, educaţie, cultură, mediu, administraţie publică, justiţie, se va realiza numai o analiza cost-eficacitate.

La faza studiu de fezabilitate va exista obligativitatea prezentării avizelor certe, care să angajeze responsabilitatea celor care le emit (cu excepția avizului de principiu pentru descărcare arheologica).

De asemenea, în cadrul proiectului de act normativ, Devizul general include cheltuielile cu consultanța și asistență tehnică, servicii de comunicare, de audit și alte servicii necesare pentru implementare.

Vezi proiectul de lege publicat în consultare publică de MDRAP la data de 08.04.2016.

www.idelis.ro

Constantin Armasu

Constantin Armasu

Constantin Armasu este consultant pentru institutii publice si companii de peste 14 ani si este specializat in consultanta pentru proiecte de infrastructura. Are o vasta experienta in implementarea de proiecte de infrastructura finantate din fonduri nerambursabile, in elaborarea documentatiilor de achizitie, in verificarea procedurilor de achizitie si a cererilor de rambursare, identificarea neregulilor in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. A participat la elaborarea a peste 60 de proiecte de investitii in infrastructura cu finantare din fonduri europene. A fost implicat ca director de proiect, expert achizitii publice, expert financiar-contabil in peste 10 proiectele de asistenta tehnica pentru autoritati publice centrale. In calitate de expert achizitii publice a verificat respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice pentru mai mult de 100 de proceduri de achizitie realizate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top