Se modifica unele reglementari contabile privind operatiunile cu certificate verzi

energie-regenerabila.jpg

Un proiect de Ordin vizeaza modificarea si completarea reglementarilor contabile aprobate prin Ordinul MFP nr. 3055/2009, dat pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, in conditiile in care legislatia nationala a suferit unele modificari si completari, inclusiv cu privire la operatiunile cu certificate verzi, reglementate prin Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicata, cu modificarile ulterioare.

Propunerile Directiei legislatie si reglementari contabile din MFP, cu referire la operatiunile cu certificate verzi, au in vedere prevederile cuprinse in Codul fiscal cu privire la deducerea fiscala, in anumite conditii, a ajustarilor de valoare constituite pentru creante preluate prin cesionare de catre societati comerciale.

Principalele prevederi ale proiectului de ordin

Un aspect care face obiectul proiectului de ordin se refera la introducerea in reglementarile contabile a unor prevederi referitoare la ajustarile de valoare ce se inregistreaza pentru creantele preluate prin cesionare.

Potrivit pct. 190 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a CEE, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare incepând cu data de 1 ianuarie 2010, “in cazul cesionarii unei creante, diferenta dintre valoarea creantei preluate prin cesionare si suma de achitat cedentului reprezinta venit la data constatarii drepturilor si obligatiilor, potrivit clauzelor contractuale.”

Mai multe detalii: Legestart.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.