Seful AJOFM Cluj, retinut de DNA

daniel-don.jpg

catuseDirectorul executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a fost retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita si fals in declaratii.

In perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, directorul executiv al AJOFM, a pretins si a primit suma de 884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finantate din fonduri europene, prin programele POSDRU si FEAG.

In activitatea de implementare a proiectelor in care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau primite de catre Daniel Don persoane din randul angajatilor AJOFM, subordonati ai acestuia ori din randul fostilor angajati suspendati din functie, acestia fiind desemnati in calitate de experti ai proiectelor.

Remuneratiile expertilor care compun echipa de management si respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare in bugete drept cheltuieli cu resursa umana si sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene.

Intrucat potrivit prevederilor legale, directorul Daniel Don nu poate fi remunerat in cadrul proiectelor, din probele administrate rezulta ca acesta pretindea o parte din veniturile incasate de subordonatii sai.

Inculpatul Daniel Don, in calitate de functionar public, are obligatia completarii declaratiei de avere in cuprinsul careia, sub sanctiunea atragerii raspunderii penale pentru infractiunea de fals in declaratii, are obligatia declararii activelor financiare.

Urmare a analizarii declaratiilor de avere completate de catre Daniel Don pe 14 aprilie 2014, aferent veniturilor obtinute pe parcursul anului 2013 si respectiv la data de 08 aprilie 2015 corespunzator veniturilor obtinute in cursul anului 2014, s-a retinut ca functionarul public nu a declarat sumele identificate in conturile bancare la categoria activelor financiare.

Sursa: DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.