Seful fondului Fribourg Capital: Avem 20 milioane euro pe care i-am pus la dispozitie, dar numaram pe degete initiativele care merita finantare. Unde gresesc firmele

Ion-Sturza_0.jpg

Antreprenorul Ion Sturza, președinte al fondului de investitii Fribourg Capital, care controleaza printre altele, afaceri precum elefant.ro sau SEO Monitor, a declarat intr-un interviu pentru StartupCafe ca sunt foarte putine proiectele si startup-urile din piata romaneasca ce merita cu adevarat investitii. Nu ducem lipsa de capital, sunt multi investitori de afara interesati de initiative de afaceri de la noi, “dar noi nu avem ce livra”, spune omul de afaceri. Unde crede el ca gresec adesea firmele care vor bani.

Noi avem 20 milioane de euro pe care i-am pus la dispozitie si numaram pe degete initiativele care merita cu adevarat sa investesti in ele, spune Ion Sturza.

Fribourg Capital, companie de investitii ce actioneaza in Europa de Est, a lansat recent divizia Fribourg Digital cu un fond de investitii in valoare de 20 de milioane de euro, dedicat startupurilor IT.

Antreprenorul este de parere ca in viitor vor aparea tot mai multe fonduri de investitii precum cel controlat de el, atat locale cat si din strainatate, interesate sa sprijine proiecte de interesante din Romania.

Toti (potentialii investitori – n.red.) cauta talente si proiecte, dar noi nu avem ce livra pentru ca acest ecosistem pe care il numim noi de startup-uri, hub-uri, acceleratoare, acesta trebuie sa vina cu sensul de business. Daca nu vom avea asta si oameni pe care sa ii intereseze rezultatele vom continua sa pierdem idei, timp si bani – adauga antreprenorul.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.