Smart Bill primeste un milion de euro investitie de la GECAD si Catalyst

euro_caramizi.jpg

Fondul de private equity Catalyst Romania a preluat in luna februarie, in schimbul unei sume de 829.176 de euro un pachet de 24,98% din actiunile furnizorului de servicii de facturare Intelligent IT din Sibiu – care actioneaza pe piata sub brandul Smart Bill – printr-o operatiune de majorare a capitalului social, conform datelor comunicate de fond si a informatiilor publicate de actionari. La majorarea de capital a participat si Gecad Group, fondat de Radu Georgescu, care a preluat 6,94% din actiunile companiei din Sibiu, pentru 229.771 euro. Smart Bill este cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare, conform datelor transmise de fondurile de investitii.

Investitia Catalyst si Gecad evalueaza Smart Bill la 3,3 milioane euro

“Suntem increzatori ca Smart Bill poate sa creasca in continuare foarte rapid, peste avansul pietei de servicii cloud pentru afaceri din Romania. Evolutia accelerata este potentata de investitia realizata, precum si de echipa excelenta de antreprenori si management”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director al 3TS Catalyst Romania.

“Pentru Smart Bill, aceasta investitie inseamna trecerea la un alt nivel. Pe langa aportul de capital, un mare castig il constituie faptul ca ii vom avea alaturi pe Marius Ghenea si Radu Georgescu, doi antreprenori cu renume si experienta in construirea de companii valoroase de la zero. Ei ne vor ajuta, cu siguranta, sa luam cele mai bune decizii. Obiectivul pentru urmatorii ani este de a ne consolida pozitia de lideri ai pietei de facturare si gestiune cloud din Romania, dar si urmarirea de alte oportunitati, cum ar fi facturarea electronica sau chiar intrarea pe alte piete emergente, similare cu piata romaneasca”, a declarat Radu Hasan, Director General al companiei Smart Bill.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

“Investitia va sustine dezvoltarea companiei si intrarea pe noi piete emergente. In evolutia Smart Bill urmeaza o perioada de crestere semnificativa, motiv pentru care ii vom sustine in mod activ, avand in vedere profesionalismul si curajul demonstrat in ultimii ani in asumarea unor decizii de business importante”, a declarat Radu Georgescu, partener fondator al Gecad Group.

Lansat in 2007 de catre Ioana Hasan, Radu Hasan si Mircea Capatina, Smart Bill este – conform datelor comunicate de companie – cel mai utilizat program de facturare si gestiune contabila din Romania. In prezent, serviciul este folosit de peste 33.000 de clienti ce emit un milion de facturi lunar.

Clientii Smart Bill factureaza cu ajutorul solutiei companiei peste doua miliarde de euro anual.

La jumatatea anului 2014 compania avea aproximativ 23.000 de clienti, conform datelor comunicate la acea data de companie.

In 2014 compania Intelligent IT a inregistrat o cifra de afaceri de 1,8 mil. lei, in crestere cu 14% fata de anul anterior si o pierdere neta de 87.166 lei, fata de un castig net de 92.575 lei in 2013, conform datelor de pe pagina web a Ministerului finantelor.
 

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.