SolePAD Craiova, un eveniment asteptat

Joi, 7 iunie 2007, sala de conferinte a Hotelului Plaza din Craiova s-a dovedit neincapatoare pentru cei peste 100 de oameni de afaceri din judetele Dolj si Olt, invitati la cea de-a 19-a editie a conferintelor SolePAD (Solutii Eficiente Pentru Afaceri Durabile).

Evenimentul a fost organizat in premiera la Craiova de Agora Media, fiind considerat o initiativa bine-venita pentru aceasta zona, potrivit aprecierilor Subprefectului Judetului Dolj, Nicolaie Giurgiteanu, care a multumit organizatorilor pentru includerea orasului Craiova in programul de evenimente SolePAD.

Sesiunea de prezentari a fost deschisa de Alexandru Cristian, SOHO and SME Proposition Manager la Orange Romania, care le-a propus reprezentantilor mediului de afaceri local sa-si dezvolte afacerile cu Orange, mai exact cu solutiile integrate de comunicare – voce, internet, program de beneficii, sistem de control al costurilor – concepute specific pentru oamenii de afaceri aflati in miscare.

Sistemele ERP vizeaza aspectele cantitative. Sistemele CRM sunt responsabile de aspectele calitative. Instrumentele de Business Intelligence le ofera managerilor posibilitatea de analiza in scopul eficientizarii afacerii. Toate aceste solutii s-au integrat la Craiova in prezentarea lui Remus Cazacu, Director General al companiei BIT Software, care a adus in fata auditoriului solutiile software pentru eficientizarea organizatiei pe care compania sa le ofera de 15 ani pe piata romaneasca.

Si pentru ca aplicatiile software sunt incomplete fara hardware, Serban Zirnovan, Dell Enterprise Business Manager pentru Bulgaria si Romania, a prezentat strategia Dell pentru companii, mai exact cei trei piloni pe care producatorul american isi mapeaza toate tehnologiile pe care le dezvolta – simplificarea operatiunilor, optimizarea solutiei prin utilizarea tehnologiei relevante si posibilitatea de a creste asa cum iti doresti.

Orice, oriunde si oricum. Solutiile Citrix ce permit accesul la aplicatii de business, la fel de simplu ca o convorbire telefonica, au fost prezentate la SolePAD Craiova de Radu Crahmaliuc, Business Development Manager in cadrul companiei Genesys Distributie RO.

A doua parte a conferintei a lasat in urma solutiile informatice si a migrat spre subiecte mai arzatoare pentru companii – noi oportunitati de afaceri, fonduri nerambursabile si schimbari legislative. Constantin Ciolofan, vicepresedintele ARIES (Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software) Oltenia a deschis sesiunea cu prezentarea "IMM-urile novative, motorul dezvoltarii regionale", amintind si serviciile de suport oferite de asociatie.

Ilie Balan, Consilier la Directia Generala a Finantelor Publice Craiova a sintetizat cele mai importante schimbari produse in legislatia fiscala odata cu intrarea Romaniei in U.E., punand accentul pe deducerile introduse la plata impozitului pe profit, dar si pe modificarea cotei TVA, in special la operatiunile intra-comunitare.

Gheorghe Lapadat, Director General al Fondului de Garantare Craiova, Filiala FNGCIMM IFN S.A, a vorbit despre programele de finantare garantate de Fond, trecand in revista si programele de co-finantare pe care institutia le ofera impreuna cu CEC, Libra Bank si RIB, programe ce pot ajunge pana la 1 milion de Euro.

Daniela Oancea, consilier asistent in cadrul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, a sustinut prezentarea "Fondurile structurale in IT&C – suport pentru mediul de afaceri", pornind de la suma de 383 milioane Euro alocata de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala pentru perioada 2007-2013, in vederea cresterii productivitatii si competitivitatii companiilor romanesti.

Roland Toma, Coordonator Biroul Programe si Proiecte pentru IMM-uri din cadrul Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Craiova, a prezentat "Programul national multianual pe perioada 2002-2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii". Noutatile relevante pentru 2007 ar fi posibilitatea de aplicare online, precum si introducerea unei tabele de scorring in procesul de selectie a aplicantilor, necesara pentru a evita principiul functional pana in prezent – primul venit, primul servit.

SolePAD este programul de conferinte unde firmele pot afla cum si cu ce pot realiza cele doua imperative ale managementului modern: folosirea sistemelor informatice si eficientizarea cheltuielilor. Management modern si eficient inseamna viteza de reactie la miscarile pietei si cerintele clientilor, respectiv control eficient al costurilor.

SolePAD Craiova este promovat cu sprijinul partenerilor media Finantare.ro, Gazeta de Sud, Radio Sud, Radio Oltenia Craiova, National FM, Cuvantul libertatii, 24 FUN, Casa si Biroul, PR Wave, respectiv publicatiile Agora Media: eWEEK, Channel Partner, PC Magazine, Agora News, Sintetic si NetReport.

Urmatoarele conferinte SolePAD vor avea loc pe 4 iulie la Pitesti, respectiv 5 iulie la Ploiesti, locatia si programul evenimentelor urmand a fi disponibile pe www.solepad.ro.

Sursa: Agora Media, 7 iunie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.