Soseaua care uneste orasele Hunedoara si Calan va fi modernizata cu fonduri UE

santier-lot-4-lugoj-deva-autostrada-400x230.jpg

Soseaua care face legatura între orasele Hunedoara si Calan, în lungime de 9,1 kilometri, va fi modernizata în baza unui contract de finantare cu fonduri europene în valoare totala de 36,4 milioane lei, investitia fiind apreciata marti de autoritatile judetene si locale pentru ca deschide o noua varianta de acces rapid spre autostrada A1 Deva-Sibiu.

Contractul de executie a lucrarilor a fost semnat la sediul Primariei Hunedoara, termenul de executie fiind stabilit pentru maxim 23 de luni, la care se adauga o perioada de trei luni necesara pentru proiectarea investitiei.

“Este un proiect foarte important pentru municipiul Hunedoara, pentru ca avem o alta perspectiva asupra accesului la autostrada. Daca pana acum dispuneam doar de drumul judetean Hunedoara – Santuhalm – Simeria, de acum vom putea discuta despre o alta varianta. Sper sa se accelereze ritmul lucrarilor si termenele despre care se vorbeste sa fie, de ce nu, înjumatatite. Investitia este importanta atat pentru locuitorii municipiului Hunedoara, cat si pentru turistii care intra în oras dinspre Valea Jiului sau cei care vor veni de pe autostrada, de la Simeria Veche”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu.

Modernizarea drumului judetean a fost apreciata si de autoritatile din orasul Calan, în conditiile în care asistenta medicala spitaliceasca pentru locuitorii din zona este asigurata de spitalul din municipiul Hunedoara.

Contractul de proiectare si executie a obiectivului de investitii “Modernizare DJ 687 Santuhalm-Hunedoara-Calan” are o valoare de 36,4 milioane lei, din care Uniunea Europeana asigura o finantare nerambursabila de 28,22 milioane lei, Consiliul Judetean Hunedoara suporta o cota de cofinantare de 2% din valoarea totala a proiectului, adica 664.000 lei, la care se adauga o sustinere din fonduri guvernamentale în valoare de 4,31 milioane lei.

De asemenea, din bugetul CJ Hunedoara va fi sustinuta si o finantare în valoare de 3,13 milioane lei necesara pentru construirea unui pod peste o cale ferata, lucrare necesara, dar care nu era eligibila în proiectul initial.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.