Sprijin UE pentru regiuni in vederea construirii unor economii robuste

corina-cretu-POR.jpg

Incepand cu data de 29 septembrie, regiunile sunt invitate sa isi depuna candidatura pentru doua proiecte-pilot ale Comisiei. in cazul in care sunt selectionate, ele pot beneficia de un sprijin financiar si de consiliere adaptate din partea UE pentru transformarea economiilor si modernizarea industriilor lor.

Cele doua proiecte-pilot au fost prezentate de Comisie in iulie 2017. Ele vizeaza sa sprijine in continuare regiunile europene sa investeasca in domeniile lor de nisa cu potential competitiv (procesul de „specializare inteligenta. Cautati traducerile disponibile pentru linkul precedent) si sa genereze inovarea, adaptabilitatea si cresterea economica necesare pentru valorificarea oportunitatilor oferite de globalizare.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: „Exista cinci etape pe care o regiune trebuie sa le parcurga pentru a avansa in cadrul lantului valoric al unei economii globalizate: promovarea inovarii, a digitalizarii si a decarbonizarii, dezvoltarea competentelor individuale si eliminarea obstacolelor din calea investitiilor. Proiectele-pilot pe care le lansam demonstreaza ca UE este pregatita sa isi ajute regiunile, in fiecare etapa de pe traseu.”

Specializarea inteligenta a fost introdusa in toate programele de politica regionala in 2014. Ea a imbunatatit modul in care regiunile isi concep strategiile privind inovarea, prin implicarea stransa a companiilor si cercetatorilor. Proiectele-pilot se bazeaza pe aceasta experienta pozitiva, in acest context fiind lansate doua cereri de exprimare a interesului.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.