Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta

In perioada 15 aprilie – 14 mai 2010 se va desfasura a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru Masura 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013.

Fondurile disponibile pentru Masura 141 “Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta” sunt de 75.000.000 Euro. Prin Masura 141 se acorda sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an/ferma de semi – subzistenta. Sprijinul se acorda pentru o perioada de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeasi exploatatie agricola.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Masura 141 sunt persoanele fizice in varsta de pana la 62 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), care desfasoara activitati economice, in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:

– are o dimensiune economica cuprinsa intre 2 si 8 UDE;
– este situata pe teritoriul tarii;
– este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol;
– comercializeaza o parte din productia agricola obtinuta.

Institutia responsabila de implementarea acestei masuri este Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala de Dezvoltare Rurala care indeplineste functia de Autoritate de Management pentru PNDR.

Depunerea proiectelor se va face la sediile Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) judetene, in intervalul orar 09:00 – 14:00. Informatii detaliate privind accesarea si derularea Masurii 141 din cadrul PNDR sunt cuprinse in “GHIDUL SOLICITANTULUI”, care se afla postat pe site-ul MADR, www.madr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.