Sprijinirea organismelor culturale europene

Finantator: Comisia Europeana

Prezentarea programului:

Prin aceasta componenta a Programului Cultura se cofinanteaza cheltuielile aferente programului de lucru pe termen lung al organizatiilor care au ca misiune un subiect de interes european in domeniul culturii sau ale caror obiective sunt incluse in politica UE din respectivul domeniu.

Organizatiile pot alege intre doua moduri de acordare a finantarii: subventie operationala anuala (in fiecare an, pana in 2013) sau acord-cadru de parteneriat (pe o durata de trei ani, 2011 – 2013).

Solicitanti eligibili:

Sunt eligibile patru categorii de organizatii: ambasadori, retele de advocacy, festivaluri si structuri de sprijin politic pentru Agenda Europeana pentru Cultura.

Conditii financiare:

Sunt disponibile fonduri intre 100.000 si 600.000 de euro, in functie de categoria pentru care se solicita finantare, sprijinul oferit de UE fiind insa limitat la maxim 80% din totalul cheltuielilor eligibile. In consecinta, cel putin 20% din cheltuielile operationale aferente programului de lucru trebuie sa fie cofinantate din alte surse.

Termene limita:

Termenele limita pentru depunerea cererilor de finantare sunt 15 septembrie in fiecare an pana la finele Programului in 2013 pentru subventiile operationale anuale, respectiv 15 septembrie 2010 pentru acordurile-cadru de parteneriat pe 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.