Program finantat de la bugetul de stat pentru infrastructura de canalizare si epurare a apelor uzate de la sate

06 aprilie 2010

Guvernul Romaniei a aprobat miercuri, 31 martie 2010, Hotararea pentru modificarea si completarea HG nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor.

Noul program aduce in plus posibilitatea dezvoltarii unor sisteme de canalizare si epurare a apelor uzate la sate, precum si extinderea actiunii programului in unitatile administrativ-teritoriale unde exista resurse turistice de interes national.

Programul va avea o aplicabilitate mai larga la nivel national si va aduce o serie de beneficii, precum:

* facilitarea accesului la servicii medicale a populatiei din zonele rurale,

* facilitarea accesului catre zonele turistice,

* cresterea frecventei scolare pe tot parcursul anului,

* asigurarea accesului la sisteme de canalizare, precum si a unei furnizari constante de apa potabila catre populatia beneficiara

* imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

Selectia obiectivelor de investitii care vor face obiectul finantarii in cadrul acestui program va intra in sarcina Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe baza propunerilor transmise atat de consiliile judetene in colaborare cu consiliile locale, cat si direct de catre consiliile locale in acord cu strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei.

Finantarea programului se va face din bugetul de stat, prin bugetul MDRT, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, de la bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale beneficiare, din credite contractate in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica si din alte surse de finantare legal constituite.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.