Start-Up Nation 2018-2019. Cand spune Ministrul Oprea ca se deschide programul

Start-up-Nation-Romania-01.png

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, spune ca va deschide in anul 2018 editia a doua a programului Start-Up Nation, prin care o serie de firme mici si mijlocii ar urma sa primeasca de la stat fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, pentru investitii.

Reamintim ca, in noiembrie, la Deva, ministrul Oprea a declarat ca isi dorea ca pe 1 decembre 2018 sa fie deschisa sesiunea de inscriere in noul program Start-Up Nation 2018-2019, insa iata ca am ajuns pe 3 decembrie si nu s-a mai deschis.

Contactat, luni de StartupCafe.ro, Oprea a declarat ca in cursul acestei zile ministerul urmeaza sa publice documentele procedurale necesare inscrierii online in program, iar saptamina aceasta va introduce spre adoptare in Guvern proiectul de ordonanta de urgenta care modifica grila de punctare si introduce o serie de noi prevederi in Start-Up Nation.

Dupa publicarea in Monitorul oficial a noii ordonante de urgenta, ministerul va putea publica pe site-ul oficial al Directiei programe IMM (aippimm) anuntul cu data deschiderii sesiunii de inscriere, pentru ca dupa inca 5 zile sa se deschida efectiv aplicatia electronica de inscriere in program.

“Am obtinut avizele de la toate ministerele relevante pentru proiectul de ordonanta de urgenta si o vom introduce saptamana aceasta in sedinta de guvern pentru aprobarea finala, apoi urmeaza publicarea in Monitorul Oficial, apoi 5 zile – procedurile si deschidem linia anul acesta. Vom publica de astazi forma finala, in ideea in care aplicantii sa-si poata verifica de acum proiectele pe procedurile in forma finala, sa nu intre in Sarbatori. Cu certitudine, nu vor mai fi modificari asupra procedurilor care se vor publica”, a declarat Oprea.

El a mentionat ca vrea sa lase deschisa aplicatia de inscriere o luna, ceea ce ar impinge sesiunea in ianuarie 2019.

Avand in vedere precizarile ministrului Radu Oprea, dupa calculele StartupCafe.ro, intr-un scenariu optimist, Start-Up Nation, editia a doua, ar urma sa se deschida dupa data de 12 sau 13 secembrie 2018.

O alta problema care era in asteptare este acordarea avansului de 30% din valoarea finantarii, ca suma forfetara, catre aplicanti. Pentru aceasta facilitate Ministerul pentru Mediul de Afaceri nu a obtinut inca de la Ministerul Finantelor o derogare de care avea nevoie.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.