Ardealul, campion la atragerea banilor europeni

7421187-mediafax-foto-marian-ilie.jpg

Romania nu are voie sa iasa de pe drumul european pe care se afla, indiferent de greutatile pe care le intampina, spune comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, care lauda regiunea Ardealului pentru ca este campioana la atragerea banilor europeni.

Corina Cretu a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la un eveniment festiv de Ziua Nationala a Romaniei, ca apartenenta Romaniei la familia europeana nu are doar o incarcatura simbolica privind identitatea europeana, ci este si o garantie a progresului nostru economic, social si politic.

“Romania implineste 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decat oricare. Este vorba de 100 de ani incarcati de istorie, de suferinte, dar in care am avut, ca popor, sperante pentru o viata mai buna. Romania se afla pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege in aceasta lunga calatorie. (…) Mesajul meu este acela ca nu avem voie sa iesim de pe acest drum european indiferent de greutatile pe care le intampinam. Apartenenta noastra la familia europeana nu are doar o incarcatura simbolica privind identitatea noastra europeana ci este si o garantie a progresului nostru economic, social si politic. Am regasit tot acest set de valori pe care totalitarismul ni le-a interzis, libertatea de exprimare, democratia si solidaritatea”, a spus Cretu.

Aceasta a subliniat ca stie ca exista, inca, nemultumiri, si ca este loc de mai bine, dar nimeni nu poate contesta ca dezvoltarea Romaniei s-a produs si datorita solidaritatii financiare a UE.

“Stiu ca politica de coeziune functioneaza prin instrumente complexe pentru a oferi romanilor sansa la o viata mai buna. Nu trebuie sa uitam ca in anii de apartenenta la UE si in perioada de preaderare, Romania a beneficiat din partea UE de 45 de miliarde de euro ca sprijin in dezvoltarea economiei nationale, contributia fiind mai mica de 15 miliarde de euro. Beneficiul apartenentei noastre din punct de vedere financiar este foarte clar”, a afirmat comisarul european.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.