Start-Up Nation 2018-2019, forma finala

Start-Up-Nation.jpg

Forma actualizata a documentelor procedurale necesare inscrierii online in programul Start-Up Nation, editia 2018, a fost publicata astazi pe site-ul ministerului pentru mediul de afaceri, comert și antreprenoriat, www.aippimm.ro. Aceste documente includ modelul planului de afaceri și proiectul actualizat al schemei de ajutor de minimis.

“Incurajam antreprenorii sa elaboreze planurile de afaceri, pe baza documentelor publicate, și sa fie gata sa le inregistreze in momentul deschiderii platformei, in a doua decada a lunii decembrie. Lucram pe mai multe planuri: adoptarea proiectului de Ordonanta de catre Guvern, in ședinta Executivului de saptamâna aceasta și publicarea procedurii de implementare a schemei de minimis in Monitorul Oficial,” a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Alocatia Financiara Nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare şi completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face in timp real şi transparent conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative şi a eligibilitatii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Aplicatia va ramâne deschisa timp de 30 de zile. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniile productiei, industriilor creative, serviciilor și comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata și sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Sursa: Ministerul Pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.