Start-Up Nation 2018-2019: Termenul de plata

Start-upNation_0.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat, luni, 17 decembrie 2018, o versiune actualizata a procedurii de implementare a programului Start-Up Nation 2018, prin care statul spune ca va acorda ajutoare nerambursabile de câte 200.000 de lei (aproape 43.000 de euro) unui numar de maximum 10.000 de firme mici si mijlocii (IMM). Procedura, cu anexe actualizate, nu are niciun termen de plata in anul 2019, singurul termen fiind 31 decembrie 2021, pentru platile catre beneficiari pe tot programul Start-Up Nation 2017-2020 (4 editii, teoretic).

“Schema este valabila pâna la 31 decembrie 2020, platile in cadrul schemei de minimis vor fi efectuate pâna la 31 decembrie 2021” – prevede schema de ajutor minimis Start-Up Nation 2018.

De asemenea, se mentioneaza ca nu sunt eligibile in cadrul programului:

  • societatile ai caror actionari/asociati au detinut societati pentru care au semnat acord de finantare si au instrainat partial sau total parti sociale;
  • societatile ai caror actionari/ asociati au semnat acord de finantare, nu au implementat si nu au depus cerere de renuntare totala pâna la data limita de depunere a ultimei cereri de plata/rambursare (01 octombrie 2018)”. Referirea este la firmele calificate la finantare in prima editie a programului, deschisa in anul 2017.

Ca o modificare fata de drafturile de documente publicate anterior, in aceasta noua versiune au fost puse in acord rubricile din modelul de plan de afaceri ca document Word cu rubricile din aplicatia electronica in forma scoasa in testare in weekendul care a trecut.

Nici acum Ministerul pentru Mediul de Afaceri nu si-a asumat o data certa de deschidere a aplicatiei electronice de inscriere in editia a doua a Start-Up Nation. Potrivit unor surse din minister, pe 27 decembrie, la ora 11.00, ar urma sa se deschida sesiunea de inscriere, pe site-ul oficial aippimm.ro, adica intre Craciun si Revelion.

Acest lucru este posibil in baza creditelor de angajament de 2 miliarde de lei, prevazute in bugetul de stta pe anul 2018. insa pentru plati, va fi nevoie ca in noul buget sa se aloce credite bugetare, cel mai devreme in anul 2019.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.