CNI a semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor pentru sala de sport polivalenta de 5.000 de locuri din municipiul Constanta

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) a semnat, in data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea si executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii “Sala Sport Polivalenta – 5000 locuri, municipiul Constanta, judetul Constanta” din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârtan, cu Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESERCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.

Valoarea contractului de finantare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote si taxe incluse), iar durata lucrarilor de proiectare si executie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Sala de sport propusa ocupa la sol cca. 9.820 mp, fiind desfasurata pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Din punct de vedere functional, cladirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifunctional (dimensionata si dotata corespunzator pentru terenul de handbal, baschet si volei, cu zona de protectie specifica fiecarui sport, conform instructiunilor fiecarei federatii sportive in parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri in gradene fixe, 1.300 de locuri in gradene telescopice, cca. 800 de locuri in varianta folosirii spatiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activitati nonsportive), locuri pentru spectatori VIP si reprezentanti ai presei, precum si locuri destinate persoanelor cu dizabilitati.

In plus, baza sportiva este prevazuta cu o sala de antrenamente, dimensionata, de asemenea, conform regulamentelor federatiilor de specialitate. Totodata, proiectul dispune de spatii pentru publicul spectator, sportivi, spatii administrative, spatii destinate securitatii si organizatorilor de evenimente, spatii de depozitare si spatii tehnice, precum si spatii functionale si operationale, in vederea asigurarii unei functionari eficiente, conforma cu standardele si normativele in vigoare. Nu in ultimul rând, baza sportiva va beneficia de spatii pentru dotari secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) si de spatii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presa si VIP.

Proiectul salii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spatiilor din jurul salii, fiind creata o zona pietonala atractiva, care sa participe la asigurarea flexibilitatii functionale a zonei.

Lucrarile aferente acestui contract vor fi finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si se realizeaza prin Compania Nationala de Investitii in conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificarile si completarile ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritoriala a municipiului Constanta se va ocupa de executia bransamentelor la utilitati, precum si de o parte a amenajarilor exterioare, pâna la finalizarea lucrarilor la obiectivul de investitii.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.