Start-up Nation 2018: Vom avea 2 miliarde de lei, credite de angajament pentru noul program, spune ministrul Laufer

Start-up-Nation-Romania-01.png

Antreprenorii cu firme mici si mijlocii noi vor putea sa se inscrie la o noua sesiune a programului Start -up Nation, editia 2018, prin care statul urmeaza sa acorde fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei pentru investitii, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, pentru StartupCafe.ro.

Astfel, in anul 2018, pentru programul Start Up Nation vor fi alocati 963 milioane lei, credite bugetare, bani destinati platilor din editia 2017 a programului, iar pentru sesiunea 2018 vor fi alocati 2 miliarde de lei, credite de angajament.

Vinerea trecuta, StartupCafe.ro a avertizat ca in schita de buget 2018 de la Ministerul Finantelor programul Start-Up Nation figura doar cu 963 de milioane de lei, credite bugetare, fara sa fie alocate si credite de angajament, ceea ce ar fi insemnat ca nu ajungeau bani si pentru o noua editie a programului, care sa fie demarata in 2018.

Solicitat de StartupCafe.ro pentru clarificari, ministrul Laufer a venit, joi, cu explicatii, dupa ce s-a lamurit si el la Finante.

„Cei 2 miliarde de lei, credite de angajament necesare pentru finantarea Start Up Nation 2018 vor fi cuprinsi, in legea bugetului de stat la Ministerul Finantelor, intr-un fond mai mare, de 4,5 miliarde de lei, care cuprinde toate programele guvernamentale de finantare a investitiilor private din Romania” – a declarat , pentru StartupCafe.ro, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Potrivit acestuia, in acest fond de 4,5 miliarde de lei, pe langa Start Up Nation, va fi si schema de ajutoare de stat pentru companiile care fac investitii cu impact major in economie, in Romania, conform hotararii de guvern 807/2014, gestionata de Finante.

El a mentionat ca banii nu au fost cuprinsi in fisa de buget al Ministerului pentru Mediul de Afaceri pentru ca platile din schema Start Up Nation 2018 nu se vor face in acelasi an, iar creditele de angajament vor fi transformate in credite bugetare (bani pusi in buget) pe masura ce vor aparea cheltuieli.

Acest buget ar ajunge pentru circa 10.000 de firme in editia 2018 a Start-up Nation, in crestere cu aproape 1.400 fata de 2017.

De asemenea, ministrul a mai spus ca in editia 2018 a programului Start Up Nation se vor putea inscrie firme infiitate dupa 30 ianuarie 2017, care nu au mai obtinut finantare in acest program.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.