Lovitura pentru apicultorii romani: Nici in 2018 statul nu va cumpara miere pentru elevi

Miere.jpg

Producatorii romani de miere nu se vor putea baza nici in anul 2018 pe achizitiile pe care ar trebui sa le faca statul pentru a le oferi miere copiilor in scoli si gradinite.

Guvernul suspenda si in anul 2018 aplicarea programului Miere de albine in scoli, printr-o ordonanta de urgenta publicata joi in Monitorul Oficial, pentru a mai face economii la buget.

”In perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se suspenda aplicarea prevederilor Legii 509/2006, privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional” – prevede OUG.

Prin Legea 509/2006, statul ar fi trebuit sa acorde gratuit copiilor din gradinite si scoli miere de albine, dar an de an guvernele au tot suspendat aplicarea legii. Pentru anul 2018, apicultorii romani sperau ca statul va aplica in sfarsit legea si va cumpara anumite cantitati de miere din productia romaneasca.

Daca s-ar fi aplicat legea veche, statul ar fi trebuit sa asigure miere de albine in limita a 60 de grame de fiecare copil, pe saptamana.

In acest an, niste parlamentari au pregatit si o noua lege prin care sa modifice legea din 2006, si sa se stabileaca un plafon anual de 16,8 milioane lei pentru achizitia de miere in acest program. Proiectul prevedea si unele conditii de ambalare a mierii, restrictive pentru anumiti producatori.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.