Start Up Nation: Aproximativ 10.500 de planuri de afaceri din cele 20.000 propuse vor intra in finantare/ Cat vor primi IMM-urile de la stat

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, luni, la Targu Mures, ca circa 10.500 de planuri de afaceri, din cele 20.000 depuse in cadrul programului Start Up Nation, vor intra in finantare.

Ilan Laufer a declarat, luni, in cadrul dezbaterii Start Up Nation First “Sun” Summit 2017, organizata de Universitatea ”Petru Maior” din Targu Mures, ca pana in prezent au fost verificate circa 8.000 de planuri de afaceri.

„Au fost verificate pana acum, pana undeva la 8.000 de planuri de afaceri. Ne dorim sa terminam verificarea si semnarea tuturor acordurilor acum ca avem unda verde si pe fondurile europene, in maximum doua saptamani. Si va spun lucrul acesta pentru ca nu e un secret, eu cred ca pana undeva la 10.500 vor intra in finantare, dupa care se va epuiza bugetul. Noi nu o sa mai mergem cu verificari pana la 20.000, ca nu are niciun sens. in clipa in care se epuizeaza bugetul o sa vedem pe parcurs daca exista firme care au renuntat sau care nu mai vor sa continue dintr-un motiv sau altul, pentru totusi sunt foarte multe, se poate intampla ceva la 10.000 de firme, atunci ne vom asigura ca urmatorii de pe lista vor intra. Dar lucrul acesta trebuie sa se realizeze in urmatoarele doua saptamani”, a spus Laufer.

Prin Programul Start-up Nation, IMM-urile urmeaza sa primeasca de la stat ajutor nerambursabil de pana la 200.000 de lei.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.