Start-up Nation. Ministrul Laufer: Aplicantii respinsi pot incerca anul viitor/ Programul Prima Casa vs. finantarea firmelor

8-ilan-laufer-img-9757.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, i-a indemnat pe antreprenorii care au fost resinsi in editia 2017 a programului Start-upNation sa aiba curaj in afaceri si sa se inscrie si anul viitor in programul de finantare. El s-a mai exprimat si pentru schimbarea politicii Fondului de Garantare care se ocupa de programul Prima Casa, pentru a da atentie mai mare IMM-urilor.

”(…) Asta le spun tuturor: curaj, foarte mult curaj si sa-si asume” – i-a indemnat Laufer pe antreprenorii români aflati la inceput de drum. ”si, daca nu au reusit anul acesta cu Start-Up Nation, se pot inscrie anul viitor. Totusi, este un program fara precedent in care finantam aproape 8.800 de companii pe an si per total se creeaza in economie 21.000 de locuri de munca” – a mai spus el intr-un interviu acordat Agerpres.

Ministrul a mai afirmat ca discuta cu bancile o posibilitate de creditare (rambursabila) cu garantii de la stat pentru cele 11.000 de mici firme care nu obtinut reusit sa se incadreze in finantarea nerambursabila bugetata prin Start-up Nation.

”Acum noi discutam sa vedem daca putem veni cu o varianta si pentru cei care nu au primit finantare in cadrul Programului Star-Up Nation. Am spus ca pâna la inceputul lunii septembrie vom veni si vom spune concret daca partenerii de implementare sunt dispusi, ca singuri nu putem sa o facem, sa gasim o solutie alternativa de finantare pentru cei care nu au luat finantare prin acest program. Este clar ca avem acolo un potential urias de antreprenori care, in cazul in care le vom oferi un acces la o finantare garantata cu conditii speciale, totusi, o buna parte dintre ei vor continua acest start” – a declarat Ilan Laufer.

In context, el a aratat ca pâna acum Fondul National de Garanatre a Creditelor pentru IMM era ocupat peste 70% cu garantarea imprumuturilor acordate persoanelor fizice pentru achizitionarea de locuinte prin programul Prima Casa, insa aceasta politica trebuie schimbata pentru sprijinirea firmelor mici si mijlocii (IMM).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.