Start-Up Nation: Situatia la zi a dosarelor si estimarea pentru incheierea aprobarii creditelor-punte

Start-upNation_0.jpg

Noua conducere a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si partenerii din programul Start Up Nation au avansat, vineri, o perioada estimativa de finalizare a aprobarii tuturor creditelor cu instrmentele de garantare aferente programului de finantare pentru firme noi, editia 2017, in conditiile in care multi dintre aplicantii de pe partea cu credite-punte se plang de solutionarea greoaie a dosarelor la Fondul Roman de Contragrantare.

Noul ministru Radu Oprea s-a intalnit vineri cu bancile partenere si cu reprezentii Fondului National de Garantare a Creditelor si ai Fondului Roman de Contragarantare, pentru a analiza stadiul de derulare a programului prin care circa 8400 de firme ar urma sa primeasca ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, pentru investitii.

„Partenerii de implementare au adoptat o serie de masuri de ameliorare a gradului de conformare a aplicantilor, dar si de crestere a numarului de dosare procesate, in special pe zona de garantare si contragarantare a creditelor, cum ar fi, de exemplu, suplimentarea schemei de personal care gestioneaza programul Start-Up Nation. in urma analizei derularii Programului Start-Up Nation 2017, partenerii au estimat finalizarea aprobarii tuturor creditelor si a componentelor de garantare in perioada martie-aprilie 2018”, se arata in comunicatul MMACA, remis StartupCafe.ro.

Aceasta exprimare este cuprinsa intr-o erata, pentru ca initial ministerul a vorbit despre un termen de implementare „In urma analizei derularii Programului Start-Up Nation 2017, partenerii au estimat finalizarea implementarii acestuia in perioada martie-aprilie 2018”.

Conform procedurii oficiale, in maximum 1 an de la intrarea in vigoare a acordului de finantare, dar nu mai tarziu de 29 septembrie 2018, beneficiarul este obligat sa efectueze cheltuielile si sa depuna documentatia aferenta cererii de plata/rambursare la sediul agentiei pentru IMM de care apartine.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.