Start-up-ul romanesc Monitor Backlinks primeste o investitie de 50.000 euro de la SOS Ventures

bani_computer.jpg

bani_computerMonitor Backlinks, start-up care dezvolta instrumente web usor de folosit pentru profesionisti si amatori SEO din toata lumea, a primit o investitie de tip seed in valoare de 50.000 EUR de la SOSVentures, fond de investitii din Irlanda cu un portofoliu bogat in dezvoltare de software, telecomunicatii si tehnologie.

Monitor Backlinks a fost infiintat in 2012 de Razvan Girmacea, antreprenor roman din Iasi care a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase proiecte de nisa.

Proiectul a fost dezvoltat pana in prezent fara surse externe de finantare, iar profitul obtinut a fost reinvestit pentru dezvoltarea produsului.

Finantarea obtinuta va ajuta Monitor Backlinks sa isi dezvolte o echipa care sa perfectioneze produsul si sa creasca numarul de utilizatori al acestuia.

Razvan Girmacea l-a intalnit pe Bill Liao (Venture Partner SOS Ventures) atunci cand participa la competitia Startup Spotlight organizata in cadrul How to Web, cea mai importanta conferinta dedicata antreprenoriatului web si tehnologiei din Europa de Sud-Est.

La eveniment, Monitor Backlinks a fost selectionata in lotul celor mai bune start-up-uri din regiune, iar ideea proiectului si potentialul sau de business l-au convins de Bill Liao sa ia decizia de a investi in produs. Produsul este utilizat atat de companii, cat si de antreprenorii care vor sa isi optimizeze website-ul pentru a urca in motoarele de cautare.

Bill Liao este primul investitor extern in Xing.com (fostul openBC.com) care e prima retea sociala de profesionisti din Europa, concurentul lui Linkedin.com. El este, de asemenea, si co-fondatorul CoderDojo, o organizatie non-profit prin intermediul careia copii invata cum sa programeze (si care se organizeaza si in Romania – doua evenimente la Bucuresti si una la Timisoara) .

Alte investitii de ale lui sunt Storyful, Silicon Republic cat si start-up-ul romanesc Mavenhut (start-up de gaming).

Ce inseamna Monitor Backlinks?

Obiectivul Monitor Backlinks este de a oferi un serviciu usor de folosit care sa le permita celor care au o prezenta online (dezvoltatori SEO, freelanceri si antreprenori) sa obtina pozitii bune in motoarele de cautare la un pret convenabil.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.