30 de milioane de euro pentru proiectele societatii civile, prin Fondul ONG Romania

maini_ONG.jpg

maini_ONGFundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de Fundatia pentru Parteneriat (FP) si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR), a lansat Programul Fondul ONG in Romania, parte a schemei mai largi de finantare, granturile SEE si norvegiene 2009-2014.

Programul dispune de aproximativ 30.000.000 Euro, cea mai mare suma destinata proiectelor organizatiilor neguvernamentale, gestionata de o organizatie neguvernamentala din Romania si este implementat de consortiul format din cele trei organizatii, condus de FDSC.

La nivel european, programul se desfasoara in 15 tari europene si isi propune sa sprijine dezvoltarea societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila.

“Speram ca aceste fonduri sa sprijine, cat de mult posibil, zone si actiuni care inca nu au fost finantate de fondurile structurale, pentru a crea un echilibru si a varia domeniile de suport existent” a declarat Gabriel-Calin Onaca, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, prezent la lansarea programului.

Sursa: FondOngFDSC.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.