Statiile de incarcare a autovehiculelor electrice vor fi functionale din aceasta luna la Suceava

masini_electrice_76495867_11459300.jpg

Sucevenii care detin autovehicule electrice vor avea posibilitatea sa le alimenteze la statiile de incarcare din oras, care vor deveni functionale de la sfarsitul lunii, a declarat viceprimarul Lucian Harsovschi. El a precizat ca utilizarea acestor statii de incarcare, amenajate printr-un proiect finantat din fonduri elvetiene, se va face gratuit, in baza unui card eliberat de Primarie, la cererea solicitantului.

“Speram ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa avem o statie de incarcare sau macar o parte din ele functionale, in asa fel incat sucevenii care au optat sa-si achizitioneze astfel de masini electrice sa aiba unde sa le incarce. ii indemnam pe oameni sa vina la Primaria Suceava pentru a face formele legale sa primeasca acele carduri, in asa fel incat sa poata sa-si incarce masinile electrice la toate cele 28 de puncte de incarcare din municipiul Suceava ce vor fi functionale in perioada urmatoare“, a spus Harsovschi.

El a precizat ca se intentioneaza introducerea unei taxe pentru emiterea cardului, dar timp de cinci ani, serviciul de incarcare a masinilor electrice va fi gratuit, curentul consumat urmand sa fie achitat de primarie.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.