PNDL: Peste 75 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii judetului Neamt

Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, si Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene, s-au aflat astazi, 9 noiembrie, la Piatra Neamt, pentru a semna 19 contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) si un contract din fonduri europene, pentru modernizarea si reabilitarea infrastructurii din judetul Neamt.

Proiectele semnate prin PNDL au o valoare totala de 196.820.981,28 de lei si vizeaza consolidarea si modernizarea a 70 de kilometri de drumuri judetene si a opt poduri din localitatile Vinatori Neamt, Secu, Manastirea Sihastria, Raucesti, Bicaz, Pastraveni si Grumazesti. Pâna in prezent, in judetul Neamt, au mai fost semnate alte 10 contracte de finantare prin PNDL, in valoare totala de 38.705.159,77 de lei, pentru modernizarea a 50 de kilometri de drumuri judetene.

„PNDL are o importanta componenta de modernizare si contribuie la dezvoltarea durabila a tarii, alaturi de programele finantate din fonduri europene, la concretizarea pachetului minim de servicii publice in fiecare localitate din mediul rural – 10 S (zece servicii) din domeniile: sanatate, educatie, apa – canalizare, energie termica si electrica, transport, salubrizare, cultura, culte, sport si locuire”, a mentionat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Proiectul finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, are o valoare totala de aproximativ 32 de milioane de euro (din care 28,97 de milioane de euro reprezinta fonduri nerambursabile) si are ca scop reabilitarea si modernizarea Axei rutiere strategice 3 intre Piatra Neamt si limita judetului Bacau. Beneficiarul proiectului este parteneriatul dintre Judetul Neamt, Municipiul Piatra Neamt si comunele Dumbrava Rosie, Faurei, Horia, Trifesti, Savinesti, Icusesti, Dochia, Secuieni, Ion Creanga si Margineni.

„Proiectul semnat astazi va imbunatati viata a peste 165 de mii de oameni, care vor avea acces la drumuri moderne si sigure. in partea de nord-est a tarii sunt mai multe proiecte de reabilitare rutiera care au primit finantare si ne concentram pe refacerea sau construirea infrastructurii, pentru a ajuta zona Moldovei sa creasca economic, prin dezvoltarea turismului si afacerilor, care au nevoie de aceasta infrastructura. Multumesc autoritatilor locale pentru implicare si promitem ca le vom fi alaturi in continuare”, a afirmat ministrul Marius Nica.

Dupa finalizarea lucrarilor de investitii, care se vor desfasura pe parcursul a 68 de luni, vor fi reconstruiti si modernizati peste 60 km de drumuri judetene care asigura accesul la coridoarele TEN-T. Proiectul vizeaza imbunatatirea situatiei actuale a infrastructurii din spatiul rural, asigurarea sigurantei si fluentei traficului existent si prognozat, in conformitate cu prevederile legale si cu reglementarile tehnice specifice in vigoare.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top