Stefan-Radu Oprea: Consider ca toti cei care sunt implicati in Start-Up Nation trebuie sa fie parteneri de discutii active

27867956_1591320447615213_6006532658216155567_n.jpg

Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, impreuna cu secretarul de stat Paula Pirvanescu, au avut, astazi, o intrevedere cu consultantii care au asistat aplicantii din programul Start-Up Nation 2017, in scopul imbunatatirii comunicarii tehnice si pregatirii editiei din acest an.

“Consider ca toti cei care sunt implicati in Start-Up Nation trebuie sa fie parteneri de discutii active, pentru ca experienta anului trecut sa fie mai bine valorificata, pentru a intelege tipurile de probleme cu care v-ati confruntat, pentru a putea acorda pe viitor sfaturi oneste si corecte, pentru a educa viitorii antreprenori si dupa semnarea contractului de finantare. Campania de promovare a programului din acest an va fi insotita de un ghid de succes atat al beneficiarului, cat si al consultantului, pentru ca exemplele de buna practica merita recunoscute”, a spus ministrul stefan-Radu Oprea.

Referindu-se la simplificarea accesului la finantare pentru programul Start-Up Nation 2018, ministrul a apreciat ca viitorul ghid al aplicantului va cuprinde elemente clare, care vor putea oferi stabilitate si predictibilitate viitoarelor planuri de afaceri, astfel incat calitatea proiectelor ce vor fi depuse sa creasca. Totodata, a fost apreciata importanta gestionarii mai bune a resurselor de timp, financiara si umana in evaluarea proiectelor, precum si uniformizarea procesului de evaluare la nivelul tuturor agentiilor.

Printre aspectele aduse in atentia ministrului stefan-Radu Oprea de catre consultanti s-au regasit: necesitatea modificarii nomenclatorului mijloacelor fixe care este in vigoare din anul 2004, publicarea unei liste de documente necesare pentru fiecare cheltuiala eligibila a programului, resursele bugetare, crearea posibilitatii folosirii semnaturii electronice.

Reprezentantii consultantilor au intocmit un material care cuprinde propuneri concrete pentru derularea mai eficienta a Programului Start-up Nation 2018, urmand ca acestea sa fie analizate pe parcursul intalnirilor periodice viitoare.

Sursa: MMACA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.