Colaborare fructuoasa in domeniul invatamantului intre Romania si Austria

invatamant, educatie, programe europene, Austria

Doamna Ecaterina Andronescu a reliefat excelenta colaborare romano-austriaca in domeniul invatamantului profesional si tehnic, in special componenta de anteprenoriat, care ar trebui extinsa si la nivelul invatamantului superior, avand in vedere noile cerinte ale pietei muncii.

Colaborarea romano-austriaca in domeniul educatiei se materializeaza prin urmatoarele proiecte: ECONET – “Dezvoltarea unei Retele Regionale de invatamant Economic” (parteneriat Kultur Kontakt Austria), TOURREG – “Promovarea formarii profesionale in domeniul turismului in Europa de Sud-Est” (parteneriat Kultur Kontakt Austria), START PENTRU SUCCES (proiect privind utilizarea firmei de exercitiu in programele de formare destinate adultilor) si QAFE – “Marca de calitate in firma de exercitiu”, BUSINESS PLAN (competitia Planul de Afaceri pentru firmele de exercitiu).

De asemenea, in cadrul discutiilor, ministrul Educatiei a facut o trecere in revista a principalelor prioritati ale MECI in perioada urmatoare, insistand asupra reformei curriculare si corelarii cifrei de scolarizare cu cerintele pietei muncii.

Ambasadorul Austriei, Dr. Martin Eichtinger, a subliniat activitatea foarte buna a biroului atasatului educational austriac, care functioneaza in cadrul MECI, precum si sustinerea de care acesta beneficiaza din partea unitatilor scolare din Romania.

In cadrul discutiilor, doamna Ecaterina Andronescu a sustinut necesitatea unor eforturi comune pentru cresterea mobilitatii studentesti intre cele tari, avand in vedere ca numarul studentilor din Austria veniti la studii Romania este mai mic decat al romanilor care studiaza in Austria. In acest sens, cele doua parti ar putea utiliza si fondurile disponibile prin Fondul Social European pentru sustinerea de programe doctorale in cotutela, dar si alte programe europene, inclusiv proiecte finantate din FP7.

Sursa: , Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.