Implicarea totala a OJCA Constanta in sprijinirea fermierilor

PNDR, masuri, fonduri, Uniunea Europeana

Prezentarile au fost facute in 57 de localitati, reprezentand 73% din totalul untatilor administrativ-teritoriale din judet, actiunea urmand sa continue si in celelalte localitati. Impactul a fost pozitiv, peste 150 de solicitanti inscriindu-se in vederea accesarii de fonduri structurale nerambursabile. In acest context, toti consilierii consultanti din sistemul judetean de consultanta sunt implicati in intocmirea planurilor de afaceri si a cererilor de finantare.

In alta ordine de idei, OJCA Constanta participa la implementarea unui proiect PHARE cu denumirea – Mediul rural transfrontalier, un teritoriu de actiune colectiva. Proiectul este realizat de Consiliul Judetean prin Primaria Adamclisi si Municipalitatea General Toshevo din districtul Dobrici – Bulgaria, in parteneriat cu OJCA Constanta, care asigura tematica si lectorii pentru 4 module, precum si participarea a 20 de fermieri tineri.

Partea bulgara asigura prezenta a 10 fermieri pentru fiecare modul. Actiunea este perceputa ca un real schimb de experienta si consultanta cu un grup-tinta bine definit. Alaturi de prezentarile teoretice sunt prevazute si demonstratii practice, vizite de documentare la diverse ferme din judet, precum si la grupul de producatori de legume si cartofi Poiana.

Beneficiarii acestui prim modul – Tehnologii moderne si reglementari UE pentru cultivarea, procesarea si marketingul produselor cerealiere, oleaginoase si legumelor – sunt din comunele Adamclisi, Chirnogeni si Ostrov.

O alta serie de actiuni, ce urmeaza a se derula incepand cu luna februarie, o constitue cursurile de calificare in meseriile de pescar in ape interioare si de coasta, viticultor, lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor si apicultor. De mentionat ca toate aceste cursuri sunt acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Sursa: Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.