Primaria sectorului 1 incepe programul de reabilitare a blocurilor

reabilitare termica, Guvern, Bucuresti

Totodata, este in curs de finalizare documentatia de audit energetic la alte 65 de blocuri din sector.

‘Obiectivul principal asumat in acest mandat este cresterea calitatii vietii pentru locuitorii sectorului 1. Un bloc reabilitat nu inseamna numai confort termic, ci si un aspect urbanistic placut. Primaria Sectorului 1 si-a respectat angajamentul fata de locuitorii acestei zone administrative, alocand sumele necesare pentru realizarea acestui proiect, inceput anul trecut. Dupa reabilitarea termica, factura la intretinere a locuitorilor din sectorul 1 va scadea cu cel putin 30 %’, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Reabilitarea termica a unui bloc presupune decopertarea cladirii si ‘anveloparea’ ei intr-un strat termoizolant, inlocuirea tamplariei clasice cu ferestre tip termopan si refacerea hidroizolatiei terasei si a subsolului blocului.

Programul de reabilitare termica a blocurilor din sectorul 1 a demarat la inceputul anului 2008. Consiliul local sector 1 a hotarat, la sfarsitul lunii ianuarie 2008, ca autoritatea locala sa preia cheltuielile asociatiilor de proprietari pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Potrivit acestei hotarari, initiata de primarul Andrei Chiliman, 66% dintre costurile reabilitarii termice pentru un bloc din sectorul 1 sunt suportate din bugetul local, diferenta urmand sa fie acoperita din fonduri de la bugetul de stat.

De asemenea, preluarea finantarii cheltuielilor se face numai la acele asociatii de proprietari care aproba, cu votul majoritatii membrilor adunarii generale, decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului anual pentru derularea, in conditiile legii, a actiunilor pentru reabilitarea termica a cladirii. Pana in prezent, au fost incheiate peste 250 de conventii-cadru cu asociatiile de proprietari din sectorul 1 pentru inceperea programului de reabilitare termica a blocurilor.

Etapele reabilitarii termice a blocurilor sunt auditul energetic al cladirilor; proiectare etapa I – elaborarea studiului de fezabilitate pe baza masurilor specificate in auditul energetic; proiectare etapa a II-a – elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie; obtinerea autorizatiei de construire; executarea si receptia lucrarilor de reabilitare termica.

Actele cu care asociatiile de proprietari trebuie sa se adreseze Primariei Sectorului 1 sunt cerere privind includerea condominiului in programul de reabilitare termica, insotita de fisa de identificare a cladirii si lista proprietarilor si destinatia spatiilor; hotararea adunarii generale a proprietarilor privind aprobarea deciziei de interventie pentru reabilitarea termica a cladirii; copie dupa hotararea judecatoreasca de infiintare a asociatiei de proprietari; copie dupa procesul verbal al adunarii generale in care a fost ales presedintele.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.