Botosani: Reabilitarea Centrului vechi in impas

Botosani, Centru Vechi, reabilitare, PHARE, finantare europeana

Potrivit municipalitatii, la unele cladiri lucrarile sunt destul de avansate insa sunt si cladiri la care lucrarile abia au fost incepute. Aceste cladiri fac parte din patrimoniul national iar gradul avansat de degradare a facut necesara intenventia unui expert pentru a se gasi solutiile tehnice pentru reabilitarea lor.

Restaurarea Centrului Vechi se face prin program cu finantare europeana. Daca termenul limita si anume sfarsitul lunii iulie nu va fi respectat, exista riscul sa fie pierduta finantarea.

“Nu se mai pot face plati dupa data respectiva. Lucrarile au mers mai greu, din cauza ca a fost necesarac interventie la imobile si a solutiei stabilite de expert”, a declarat viceprimarul Catalin Alexa.

Municpalitatea este convinsa ca lucrarile vor fi efectuate in termenul stabilit iar cei aproximativ 7,6 milioane de euro nu vor fi pierduti. Reabilitarea Centrului Istoric se face in cea mai mare parte din fonduri PHARE, proiectul incluzand, pe langa modernizarea a 17 cladiri, refacerea infrastructurii de utilitati, a pietonalelor adiacente si parcarilor.

Lucrarile au fost incepute in august 2008 si trebuiau finalizate in decembrie 2009, dupa care s-a cerut o extensie a programului pana la sfarsitul lui iulie 2010.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.