Cu bani gratis de la UE, o firma poate angaja 650 de oameni si va plati un an salarii doar pentru jumatate

O companie care obtine o subventie maxima de 2 mil. euro in cadrul schemei de ajutor de stat pe care guvernul si Comisia Europeana (CE) o vor lansa luna viitoare poate angaja 650 de persoane pe un salariul mediu brut pe economie consemnat la nivelul lunii decembrie 2008, de circa 510 euro, si va plati salarii doar pentru 325 de angajati.

Companiile din constructii, auto, productie sau industria navala sunt interesate de accesarea finantarilor in valoare de 56 mil. euro, pentru care pot aplica daca angajeaza someri care nu si-au gasit loc de munca in ultimele sase luni, unici intretinatori de familie sau persoane cu varste de peste 50 de ani.

“Este o veste foarte buna pentru companii. Asteptam sa vedem care sunt conditiile in care putem aplica pentru aceste subventii. Mi se pare rentabil sa poti angaja oameni si sa le platesti jumatate de salariu, chiar daca acestia nu au mai lucrat de sase luni. Am avut niste experiente foarte reusite cu cei pe care i-am angajat chiar daca veneau din somaj”, spune Carmen Novac, directorul de resurse umane al Auto Cobalcescu, cu activitati in taximetrie, service auto si concesionar pentru marcile Dacia, Renault si Nissan si cu aproape 550 de angajati.

Companiile pot aplica pentru subventii destinate recrutarii de personal cuprinse intre 10.000 de euro si 2 mil. euro.

“Companiile asteapta cu interes atat subventiile care se acorda pentru plata salariilor, cat si subventiile pentru formarea profesionala a angajatilor.

Aceste subventii reprezinta o oportunitate mai ales pentru intreprinderile mici care vor sa se dezvolte, dar nu dispun de banii necesari. Stiu de companii din zona de servicii si din productie care ar dori sa obtina aceste subventii”, spune Alina Chiriac, consultant cu experienta in accesarea de fonduri europene in cadrul firmei de training Ascendis.

Si marile companii, cu cifre de afaceri de sute de milioane de euro anual sunt tentate sa aplice pentru a obtine aceste subventii, insa doar in anumite conditii.

“Teoretic, daca am fi interesati sa angajam un numar mare de oameni, intr-un timp foarte scurt, am fi interesati de a beneficia de aceste subventii. Cu siguranta ca aceste subventii constituie o motivatie pentru angajatori, insa doar in anumite circumstante, pentru ca nu poti face angajari doar pentru a beneficia de aceste subventii, doarece noii salariati trebuie sa aiba si ce sa lucreze”, afirma Nicoleta Salajan, directorul de resurse umane al producatorului de ciment Holcim Romania, companie cu aproximativ 1.400 de angajati.

Mai multe detalii: /www.zf.ro

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.