Primaria comunei constantene Limanu lanseaza un proiect de infrastructura cu bani europeni

infrastructura, fonduri europene, proiect

Proiectul va contribui la imbunatatirea infrastructurii de acces in localitatea de granita Vama Veche si in localitatea invecinata 2 Mai prin lucrari de scarificari si asfaltari pentru o retea de drumuri in arii turistice, cumulate intr-un total de aproximativ 4 km.

Beneficiar al proiectului este Consiliul Local Limanu, in parteneriat cu Municipalitatea Shabla, Districtul Dobrich, Bulgaria.

Bugetul total este de 924.813,23 euro, urmand ca Uniunea Europeana sa contribuie cu 832.331,91 euro prin intermediul Programului Phare 2006, Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, Prioritatea 1: Dezvoltarea infrastructurii de transport si accesibilitatii in zona de frontiera (RO 2006/018-445.01.01.03), diferenta de 92.481,32 euro fiind asigurata prin co-finantare de catre Consiliul Local Limanu. Implementarea proiectului va dura 15 luni.

Proiectul vizeaza urmatoarele obiective specifice:
– executarea lucrarilor de infrastructura. Se vor realiza asfaltari si scarificari a unor lungimi de drumuri cumuland aproximativ 4 km in localitatile Vama Veche si 2 Mai, avand drept scop modernizarea retelor de drumuri turistice existente si aducerea acestora la un nivel corespunzator practicarii unui turism de calitate, conectat la sistemul rutier transfrontalier actual.
– activitati de promovare a proiectului. Promovarea adecvata a proiectului va contribui la cresterea vizibilitatii zonei turistice, la cresterea gradului de informare cu privire la potentialul turistic din zona, precum si la cresterea gradului de constientizare cu privire la oportunitatea dezvoltarii unor pachete turistice comune Limanu – Shabla, care sa includa vizitarea obiectivelor turistice din cele doua zone. Au participat la acest eveniment reprezentanti ai institutiilor publice locale, organizatii si agenti economici din zona, lideri de opinie, reprezentanti din mass media locala.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Bogdan Voicu, Manager de Proiect, la Primaria Limanu, comuna Limanu, judetul Constanta din str. Castanului, nr.32, telefon/fax 0241 858 204, e-mail: [email protected].

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.