Acces mai rapid la fondurile pentru agricultura – prioritate pentru europarlamentarii romani

fonduri europene, fermieri, agricultura, finatare

Printre masurile care vor fi discutate se numara marirea avansului acordat statelor membre, considerarea contributiilor in natura drept cheltuieli si reducerea perioadei de efectuare a platilor intermediare de catre Comisie.

“In conditiile in care beneficiarii proiectelor nu mai au acces la credite prin care sa acopere costurile pana la momentul rambursarii, trebuie sa ajungem si la o formula in care rambursarile sa nu se mai efectueze atunci cand cheltuiala este realizata 100 la suta, ci atunci cand beneficiarul a angajat cheltuiala si a achitat un avans”, a spus Constantin Dumitriu.

In perioada 13-15 februarie, s-a desfasurat la Plovdiv, in Bulgaria, al doilea seminar din cadrul initiativei de cooperare trilaterala in domeniul agriculturii intre Romania, Grecia si Bulgaria. La seminar au luat parte europarlamentarii romani Maria Petre si Constantin Dumitriu (PPE-DE, PD-L), alaturi de omologii lor din Grecia si Bulgaria, Ioannis Glavakis si Petya Stavreva, precum si reprezentanti ai patronatelor si producatorilor agricoli din cele trei tari.

Participantii au discutat despre absorbtia fondurilor europene pentru dezvoltare rurala, urmarind un schimb de experienta si bune practici intre cele trei tari.

La finalul intalnirii participantii au convenit inceperea demersurilor in Parlamentul European pentru a modifica regulamentele care privesc gestionarea fondurilor de dezvoltare rurala astfel incat fermierii sa aiba acces mai rapid la finantare.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.