Prahova: Despagubiri pentru culturile de porumb sau de floarea-soarelui

Executivul ofera fermierii anumite despagubiri pentru culturile de porumb sau de floarea-soarelui afectate de calamitatile naturale din acest an.

Este vorba, potrivit HG nr. 1202/4 octombrie 2007, de 750 de lei/ha la porumb si, respectiv, 700 de lei/ha la floarea-soarelui. Prin cuvantul “afectat” se intelege, in sensul legii, distrugerea culturii in cauza in procent de peste 30%.

Dupa cum ne-a confirmat purtatorul de cuvant al Directiei Agricole, Marian Marcu, la nivelul judetului Prahova au fost afectate de seceta, in acest an, nu mai putin de 60.000 de hectare cultivate cu porumb, respectiv 7.000 de hectare cultivate cu floarea-soarelui.

Pentru a putea beneficia de aceste ajutoare financiare, fermierii trebuie sa indeplineasca anumite conditii:

– sa fi avut asigurate culturile amintite;

– sa fi respectat intocmai verigile tehnologice de infiintare si de intretinere a plantelor, sa prezinte acte contabile justificative privind cheltuielile efectuate.

Daca toate aceste conditii sunt indeplinite, fermierilor nu le mai ramane decat sa depuna dosarele respective la sediul Directiei Agricole Prahova pana la 30 noiembrie 2007. Cand vor incasa, insa, aceste ajutoare financiare nimeni nu stie, deocamdata.

Sursa: Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.