Consultare publica a locuitorilor din sectorul 2 al Capitalei

Bucuresti, fonduri europene, cetateni, consultare publica

Parerile exprimate de cetatenii din acest cartier vor fi centralizate in planul integrat de dezvoltare durabila, desfasurat de Primaria sectorului 2 pentru accesarea unor fonduri europene privind zona cartierului Creanga.

Planul va constitui suportul atragerii de resurse financiare de catre autoritatea locala prin Programul Operational Regional “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poliurban de crestere domeniu major de interventie – planuri integrate de dezvoltare”. Acest plan prevede obligativitatea realizarii unor master planuri de dezvoltare pentru accesarea fondurilor europene.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, nu este la prima initiativa de acest gen, respectiv de a consulta populatia asupra proiectelor sale, pe parcursul anului 2008 el elaborand un plan integrat de dezvoltare durabila si pentru cartierul Baicului.

Scopul acestei consultari publice este de a implica si cetatenii rezidenti, precum si comunitatea de afaceri in deciziile de politica publica. Dorim sa incurajam exprimarea libera fata de autoritatea locala si implicarea in dezvoltarea durabila a zonei”, a afirmat Neculai Ontanu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.