Parlamentul European a aprobat alocarea a 11,7 milioane de euro zonelor calamitate vara trecuta

Parlamentul European, inundatii, fonduri

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, impreuna cu presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, au prezentat in fata membrilor comisiei argumentele pentru alocarea acestor fonduri necesare refacerii localitatilor afectate de inundatiile din vara anului trecut din judetele Suceava, Iasi, Neamt, Botosani si Maramures.

Gheorghe Flutur a declarat la sfarsitul sedintei ca s-a adoptat alocarea, cu doar o singura abtinere, a sumei de 11,7 milioane de euro, sursa de finantare fiind specificata ca fiind Fondul de Dezvoltare Regionala. Presedintele CJ Suceava a spus ca a prezentat membrilor comisiei situatia regiunii afectate de inundatii, insotind aceasta solicitare de imagini si o situatie statistica a distrugerilor in urma calamitatilor naturale ce au afectat zona.

Potrivit lui Flutur, membrii comisiei au fost interesati sa afle daca autoritatile judetene folosesc informatii de la Centrul de informare europeana de meteorologie.

Flutur a mentionat ca au fost trimise avertizari si ca impreuna cu autoritatile din regiunea ucraineana Cernauti s-a convenit infiintarea unui sistem de alerta rapida in cazul unor calamitati, in continuarea acestui proiect urmand sa fie realizate alte programe de cooperare transfrontaliera pentru situatii de urgenta.

Flutur a spus ca pe 11 martie urmeaza sa fie supusa adoptarii propunerea de decizie pentru alocarea acestor fonduri, precizand ca membrii comisiei au apreciat ca va trebui sa fie grabite procedurile pentru ca Romania sa intre cat mai repede in posesia fondurilor alocate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.