Iasi: Finantari Phare pentru protejarea mediului

In incinta Gradinii Botanice Iasi se desfasoara expozitia “Reteaua Natura 2000 in Romania”, eveniment organizat in cadrul proiectului “Implementarea Retelei Natura 2000 in Romania” finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2004.

Expozitia face parte dintr-o serie de opt evenimente similare care se desfasoara in toate regiunile de dezvoltare ale tarii in perioada octombrie-noiembrie. Prin aceasta serie de expozitii, organizatorii au in vedere pe de o parte valorificarea biodiversitatii existente in Romania, iar pe de alta parte clarificarea unor aspecte legate de selectarea siturilor Natura 2000 in Romania.

La deschiderea expozitiei au participat Elena Giurea, reprezentant al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Anca Curigut, din cadrul echipei implementare a proiectului Phare “Implementarea Retelei Natura 2000 in Romania”, Owen Mountford, seful echipei de implementare a proiectului din Marea Britanie, Catalin Tanase, directorul Gradinii Botanice, si Danut Pirchiu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi.

Reteaua Natura 2000 include cele mai importante arii protejate pentru protectia animalelor, plantelor si habitatelor vulnerabile din Europa. Scopul principal este de a conserva pe termen lung aceste habitate si specii, iar daca este necesar, chiar restaurarea acestora. Reteaua Natura 2000 acopera aproximativ 20 la suta din teritoriul Uniunii Europene, iar Romania este unicul stat membru cu cinci regiuni biogeografice.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.