Asul din maneca Romaniei

granturi, IMM, investitii, Romania

Chiar daca criza n-a atins punctul maxim, este bine sa ne intrebam, macar pentru a sti ce ne asteapta, cand va fi Romania afectata cu adevarat? Acum, si mai putin in viitorul apropiat sau mai putin in prezent si mai mult in viitorul apropiat si mediu? Parerile sunt impartite, dar mi-as permite sa avansez un raspuns: in viitorul apropiat, in urmatorii doi ani, poate.

Se stie ca cei mai buni bani sunt banii care vin gratis, pe care-i putem obtine fara vreun efort de alta natura. Vorbim aici de vreo 39 miliarde de euro care pot si trebuie sa vina in tara intre 2009 si 2015!

Sigur, din acesti bani europeni, numai o parte sunt destinati sectorului privat, prin programele sectoriale, pentru dezvoltare, modernizare si instruirea personalului. Alte 15,8 miliarde de euro reprezinta contributia indirecta pentru programele de dezvoltare regionala, a resurselor umane, de mediu si de transport. La acestea se adauga ajutoarele de stat, acordate sub forma de granturi nationale pentru IMM-uri si investitiile regionale, estimate la peste un miliard euro.

Mai multe detalii: www.ccib.ro

Sursa: Camera de Comert si Industrie Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.