20 de blocuri din Baia Mare vor fi izolate termic

subventie, reabilitare termica, blocuri

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a declarat ca sunt vizate pentru a intra in acest program cel mult 20 de blocuri, imobile vechi care necesita izolatie exterioara.

“Avem in vedere termoizolarea a 20 de blocuri de locuinte, blocuri construite intre anii 1950 -1999, proprietarii avand venituri modeste, iar ei nu si-au permis pana acum sa izoleze fatadele blocurilor respective. Proprietarii apartamentelor care urmeaza a fi termoizolate vor plati 20% din valoarea lucrarilor, bugetul local 30% , iar restul de 50% va fi suportat de programul national de crestere a performantelor energetice a locuintelor. O mare parte din cele 112.000 de apartamente din Baia Mare au fost deja termoizolate la exterior de proprietari sau asociatiile de locatari, iar altele se afla in plin proces de termoizolare a peretilor exteriori”, a spus Cristian Anghel.

Unele asociatii de proprietari au demarat termoizolarea blocurilor de locuinte in urma cu patru ani. Izolarea termica a unui apartament oscileaza intre 1.500 si 2.000 de lei, in cazul care aceste lucrari sunt executate de firmele private.

Un reprezentant al biroului de relatii cu publicul a E-On Gaz Baia Mare a precizat ca factura lunara pe timp de iarna la un apartament termoizolat scade cu aproape 30-40 de lei, fata de o locuinta neprotejata termic. Primaria Baia Mare estimeaza ca din cele 112.000 de apartamente proprietate privata aproximativ 25.000 au peretii exteriori termoizolati.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.