Infrastructura de sanatate din Sud Muntenia – reabilitata cu fonduri REGIO!

ADR Sud Muntenia, POR, sanatate, finantare, beneficiar, obiectiv

Beneficiarul contractului, Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Calarasi, va primi fonduri nerambursabile din cadrul Axei 3, domeniul major de interventie 3.1 Reabilitarea/ modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean Calarasi”.

Contractul de finantare semnat are o valoare totala de 19.783.631,62 lei din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 12.859.100,37 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 1.950.348,01 lei iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 318.905,00 lei.

Construit in anul 1975, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judetean Calarasi a depasit parametrii internationali referitori la termenul de exploatare iar dotarea cu echipamente medicale este deficitara. Cu sprijinul finantarii Regio vor fi reabilitate si modernizate 22 de cabinete, vor fi achizitionate echipamente medicale de radiologie si mobilier in valoare de aproximativ 5 milioane de lei.

Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni.

“La nivelul regiunii noastre, finantarile disponibile din Regio prin Axa 3, domeniul major de interventie 3.1, au prezentat interes, autoritatile publice locale depunand un numar mare de proiecte in conditiile unei alocari financiare regionale de 24,21 milioane de Euro. Din acest motiv, depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata la sfirsitul lunii septembrie 2009 cand se inregistrasera deja 12 cereri de finantare cu o solicitare totala de asistenta nerambursabila in valoare de peste 48 de milioane de euro” a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Devoltare Regionala Sud Muntenia.

Sursa: Agentia pentru Devoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.