Boc promite sprijin IMM-urilor pentru a putea accesa credite

credite, IMM, Emil Boc

“Dorim sa sprijin si mediul de afaceri prin sustinerea IMM-urilor, prin posibilitatea de a avea credite prin banci, atat cele care au filiale in Romania, cat mai ales prin CEC si Eximbank, care vor fi capitalizate, astfel incat mediul investitional sa beneficieze de un parteneriat cu Guvernul Romaniei in vederea realizarii obiectivelor pe care le avem”, a spus premierul.

El a precizat ca Guvernul are ca preocupare majora sustinerea investitiilor, mentinerea si creare de noi locuri de munca. “M-am bucurat sa vad ca aici, in conditii de criza economica, un puternic grup economic, Egger, investeste, in acest an numai, 53 de milioane de euro. Asta inseamna ca valoarea totala a investitiei este de peste 300 de milioane de euro, cu peste 500 de locuri de munca. Este un semn de responsabilitate din partea investitorilor”, a mai spus Boc.

Premierul Emil Boc a participat la Suceava, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din judetene Suceava, Botosani si Neamt. La intalnire a participat si ministrul Dezvoltarii si Locuintelor, Vasile Blaga, in cadrul intalnirii fiind semnate noua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 56 milioane euro.

Dupa intalnirea cu reprezentantii administratiei locale si judetene, premierul Emil Boc si ministrul Vasile Blaga au vizitat Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, unde au luat masa la cantina-restaurant, dupa care au vizitat fabrica de PAL construita de grupul Egger la Radauti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.