Imaginatie, creativitate, inovare

Uniunea Europeana, proiecte, creativitate, inovare

Jocuri video pe tema drepturilor omului, kit de invatare a limbilor straine pentru transportatorii rutieri, reinvierea traditiilor culinare locale prin turism, utilizarea artei ca vector de dezvoltare economica si de integrare sociala…iata cateva exemple de creativitate si inovare in diverse domenii, precum educatia, cultura, cetatenia, integrarea sociala si dezvoltarea locala.

Raspunzand unor nevoi concrete, aceste actiuni finantate din fonduri si programe europene vizeaza toate categoriile populatiei, de la intreprinzatori si persoane fizice pana la victime ale excluziunii sociale si studenti.

Cele douazeci de proiecte vor fi prezentate in cadrul unei conferinte europene care va avea loc la Bruxelles, in zilele de 2 si 3 martie 2009. Participantii, provenind din cele 27 de state membre, vor defini cele mai eficiente metode de exploatare a rezultatelor obtinute si de difuzare a bunelor practici in toata Uniunea.

In acelasi spirit, Comisia a lansat noua platforma electronica EVE: acest spatiu de schimb interactiv si multilingv va reuni informatiile referitoare la proiectele din domeniul educatiei si culturii sprijinite de Uniunea Europeana.

Anul 2009 a fost desemnat Anul european al creativitatii si inovarii . Pe langa numeroasele activitati si evenimente care vor fi organizate cu aceasta ocazie, Uniunea Europeana sustine o strategie pe termen lung, care vizeaza promovarea unei societati a cunoasterii bazate pe invatare de-a lungul intregii vieti, pentru a asigura prosperitatea durabila si bunastarea cetatenilor europeni.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.