Cum consolidam drepturile consumatorului? Participati la luarea de decizie!

Uniunea Europeana, proiect, consumator

Nu pierdeti sansa de a participa! Va puteti face cunoscuta parerea dumneavoastra pana pe 13 martie 2009.

“Propunerea unei directive europene unice, care sa armonizeze legile nationale din domeniul drepturilor consumatorilor, reprezinta cea mai semnificanta schimbare din ultimii ani in cadrul dreptului european privind consumatorii”, a spus presedinta Comisiei pentru Piata interna si protectia consumatorilor, Arlene McCarthy.

Puteti participa trimitand opiniile dumneavoastra in oricare din cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, la [email protected], pana la data de 13 martie 2009.

Consolidarea increderii consumatorilor in comertul electronic

Noua propunere de directiva pentru drepturile consumatorilor include patru directive existente deja in acest domeniu. Scopul noii directive este sa consolideze increderea consumatorilor, in principal in comertul electronic, si sa reduca birocratia, care reprezinta un obstacol in calea companiilor care vor sa isi desfasoare activitatea si in alte state UE.

In acelasi timp, noua directiva actualizeaza si modernizeaza legislatia deja existenta in domeniul drepturilor consumatorilor, facand-o compatibila cu noile tehnologii.

Sursa: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.