CJ Satu Mare demareaza un proiect de cooperare transfrontaliera cu Transcarpatia

fonduri, program, transfrontalier, cooperare

Presedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat la lansarea oficiala a proiectului ca obiectivele acestuia sunt intarirea capacitatii de utilizare a fondurilor pentru dezvoltare locala si regionala in randul autoritatilor publice locale din judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia precum si cresterea capacitatii de initiere si derulare de activitati de dezvoltare comunitara in context transfrontalier de catre autoritati publice locale pe ambele parti ale granitei dintre judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia.

Grupul tinta al proiectului este constituit din 30 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale, 15 din judetul Satu Mare si 15 din regiunea Transcarpatia. Vor avea loc mai multe intalniri intre reprezentantii celor doua parti pentru scrierea de proiecte cu finantare europeana.

“Implementarea acestui proiect va duce la cresterea abilitatilor profesionale ale membrilor grupului tinta in ceea ce priveste obtinerea de fonduri pentru dezvoltarea socio-economica a comunitatilor locale pe care le reprezinta”, a spus Csehi Arpad.

Proiectul “Promovarea cooperarii transfrontaliere romano-ucrainene intre autoritatile publice locale din judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia”, este finantat prin Programul de Vecinatate Romania – Ucraina 2004-2006, PHARE CBC 2006, RO 2006/018-449.01.02.03, de catre Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, bugetul total fiind de 46.274 de euro, din care 40.666 de euro reprezinta contributia Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, iar 5.608 euro reprezinta contributia Consiliului Judetean Satu Mare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.