Al doilea Comitet Comun de Monitorizare al Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia

program, cooperare, Romania, Serbia

Comitetul Comun de Monitorizare are drept scop supervizarea implementarii Programului si raspunde de adaptarea strategica a acestuia. Astfel, Comitetul Comun de Monitorizare trebuie sa asigure calitatea si eficacitatea implementarii programului si a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost infiintat si este alcatuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor doua state partenere.

La reuniune au participat reprezentanti ai Autoritatii de Management, ai Autoritatii Nationale din Serbia, ai Secretariatului Tehnic Comun, precum si actorii cheie din aria eligibila a Programului. Din partea Comisiei Europene, a fost prezent la eveniment domnul Moray GILLAND, Seful Sectorului Operational – Sud-Estul Europei, Directoratul General Politica Regionala.

In cadrul reuniunii a fost subliniata necesitatea ca ambele state partenere in program sa faca eforturi in identificarea unor solutii la problemele ce tin de implementarea Programului iar aceste solutii sa fie in spiritul cooperarii intre cele doua state si in interesul programului. De asemenea, Autoritatea de Management si-a reiterat intentia de a lansa primul apel pentru propuneri de proiecte la sfarsitul lunii martie.

La aceasta reuniune au fost adoptate urmatoarele documente: Regulamentul de organizare si functionare al Comitetului Comun de Monitorizare, Planul de comunicare aferent programului, Planul multi-anual de evaluare a programului si strategia de asistenta tehnica. De asemenea a fost discutata forma finala a pachetului aplicantului pentru toate axele prioritare, urmand ca acest document sa fie aprobat ulterior.

De regula, Comitetul se va reuni de doua ori pe an, organizarea acestuia revenind unuia dintre statele partenere pe baza principiului rotatiei.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.