Calarasi: Pregatire isteata pe domenii de interes

Calarasi, loc de munca, plan de actiune, someri, proiect

In judetul nostru exista 20 de scoli si centre cu profil profesional si tehnic care sunt implicate in proiect, care sunt amplasate in Calarasi, Oltenita, Dragalina, Borcea, Fundulea, Gradistea, Lehliu Gara, Budesti, Manastirea, Vasilati, Galbinasi si Curcani.

Cerere si oferta

Plan de Actiune al scolii isi propune un studiu mai atent al evolutiei pietei privind folosirea fortei de munca deoarece in ultimii ani a crescut numarul tinerilor absolventi ce isi gasesc cu greu un loc de munca.

La aceasta data sunt inregistrati la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca 564 de tineri absolventi someri. “Prioritatea si telul nostru este sa incercam sa corelam cererea cu oferta pe piata muncii. De ce sa pregatim 1.000 de tamplari cand noi nu avem nevoie decat de 100?”, explica Marian Dragan, presedintele Camerei de Comert Calarasi, membru al echipei de lucru al echipei de monitorizare externa al “Planului de Actiune al scolii (PAS)”.

Bani de la UE

Proiectul a luat nastere acum trei ani si este finantat din fonduri europene. “Finantarea acestei actiuni a inceput prin accesarea unor fonduri europene, la initiativa Inspectoratului scolar Dambovita in colaborare cu Camera de Comert”, spune Marian Dragan.

Planificare strategica

La nivelul unitatilor de invatamant profesional si tehnic se realizeaza anual “Planul de Actiune al scolii”. Acesta este un document de planificare strategica a ofertei de formare profesionala si instrument pentru dezvoltare institutionala a scolii.

“Toti cei implicati in acest proiect ne dorim ca tinerii absolventi sa poata intra pe piata muncii fara a intampina dificultati”, declara Marian Dragan, presedintele Camerei de Comert Calarasi, membru al echipei de monitorizare externa al PAS.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.