Proiectele Pascaniului blocate

fonduri europene, partide, Pascani, Grigore Craciunescu

Primarul Grigore Craciunescu (PNL) a afirmat in cadrul unei conferinte de presa, ca in filialele locale ale Partidului Social Democrat si Partidului Democrat Liberal primeaza interesele de grup si ale oamenilor de afaceri din aceste partide, fapt care impiedica dezvoltarea orasului si, implicit, atragerea fondurilor structurale.

“Nu am cum sa fiu iubit, din moment ce oamenii care, inainte, castigau toate licitatiile la primarie, acum nu le mai castiga, dupa ce am introdus un sistem competitiv. Acesti afaceristi, care incasau miliarde de lei, nu mai pot profita de pe urma primariei. Din aceste motive, se blocheaza proiectele”, a declarat primarul Grigore Craciunescu.

Declaratia primarului liberal a fost facuta dupa ce, in prealabil, a afirmat ca, in ultimele doua saptamani, au avut loc doua sedinte ale CL, in care consilierii PSD si PD-L au respins proiectul construirii unui Centru de Dezvoltare Economica, care a fost initiat de PSD in 2002, dar si un altul, ce vizeaza aderarea municipiului Pascani la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate (ADIS).

“PSD si PDL au sustinut ca Pascaniul nu are nevoie de un astfel de centru. Proiectul Centrului de afaceri a fost respins, de la inceputul anului si pana acum, de trei ori, in conditiile in care, in august 2008, era aprobat in unanimitate studiul de fezabilitate. Riscam sa pierdem o finantare guvernamentala de 700.000 lei, la care se adauga alte trei milioane euro, de la fondurile europene”, sustine primarul liberal. Craciunescu a spus ca acesti consilieri PSD si PDL si-au argumentat votul impotriva proiectului prin lipsa fondurilor pentru cofinantare, care de la 10%, in 2008, au ajuns la 50%, in 2009.

Totodata, primarul liberal sustine ca proiectul care vizeaza aderarea la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate (ADIS) a fost respins de cinci ori in numai doua luni, desi este necesar pentru ca Pascaniul sa acceseze fonduri europene, pentru realizarea unei statii de sortare si transfer al deseurilor.

Potrivit primarului, consilierii PSD si PD-L au respins proiectul pe motiv ca municipiul se poate descurca singur, fara a fi parte intr-un proiect integrat de management al deseurilor. Craciunescu sustine ca fiind o fire perseverenta, a convocat o noua sedinta extraordinara pentru saptamana viitoare, in care va supune iar la vot aceste proiecte.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.