Primaria Ramnicu Valcea propune spre finantare Guvernului opt proiecte de dezvoltare urbana

proiecte, POR, finantare

Opt proiecte, vizand mai multe domenii de competenta ale administratiei locale, au fost aprobate recent de catre forul legislativ local si ele vor fi inaintate Guvernului in vederea inserarii acestora in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa 1, Domeniul major de interventie 1.1 – Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana, subdomeniul Poli de Dezvoltare Urbana.

Astfel, pentru suma de 38 milioane Euro ce a fost stabilita drept cofinantare pentru Ramnicu Valcea au fost propuse proiectele “Prelungirea Bulevardului Tineretului spre Sud cu Bulevardul Dem Radulescu de la intersectia cu str. Ostroveni pana la intersectia cu DN 67”, “Prelungirea Bulevardului Tineretului de la str. Gib Mihaescu pana la Bulevardul Nicolae Balcescu”, “Podul peste raul Olanesti in prelungirea strazii Carol, inclusiv legaturile cu Calea lui Traian si strada Morilor”, “Artera de legatura intre strada Stirbei Voda si str. Morilor, inclusiv podul peste raul Olanesti”, “Pasajul denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu”, “Modernizarea Parcului Zavoi”, “Amenajarea si modernizarea strazilor Aurelian Sacerdoteanu si Patriarh Iustinian Marina” si “Extinderea si modernizarea sistemului de supraveghere video cu dispecerat, pe linia sigurantei publice si prevenirea criminalitatii”.

Faptul ca cinci dintre aceste proiecte vizeaza fluidizarea circulatiei auto sau eliminarea traficului greu din centrul orasului este o consecinta fireasca a particularitatilor municipiului Ramnicu Valcea, respectiv existenta unei singure artere de circulatie care strabate municipiul pe intreaga sa lungime, adica pe directia Nord-Sud, si traversarea zonei urbane de catre calea ferata Sibiu – Craiova.

Celelalte proiecte vizeaza modernizarea celui mai mare parc al municipiului – una din primele gradini publice realizate ca atare in Romania, instituita printr-un “Ofis” al domnitorului Barbu Dimitrie Stirbei in anul 1850 -, amenajarea si modernizarea a doua strazi importante din zona de Sud a municipiului – zona in continua dezvoltare in ultimii ani, sau instaurarea unui climat de siguranta in toate cartierele Ramnicului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.