Proiect de infrastructura turistica in Muntii Lotrului

fonduri structurale, proiect, Muntii Lotrului

Partenerii proiectului sunt Consiliul Judetean Valcea si consiliile locale din comunele Malaia, Voineasa si Vaideeni, iar terenurile pe care se vor realiza investitiile, in suprafata totala de circa 20 de hectare, apartin atat CJ Valcea, cat si consiliilor locale.

“Vorbim despre un proiect ambitios, care se va concretiza in trei partii de schi prevazute cu instalatii de transport pe cablu, cu instalatii pentru iluminatul nocturn, dar si cu echipamente pentru producerea zapezii artificiale si echipamente pentru intretinere”, a precizat Ion Calea, presedintele CJ Valcea.

In acest moment, demersurile sunt in faza premeregatoare intocmirii studiului pedologic si a studiului de impact asupra mediului, iar partenerii proiectului sunt constienti ca este necesar sa se gaseasca solutii de asigurare a accesului pentru public intr-o zona pana acum mai putin frecventata.

“Amenajarile de la Voineasa, Vaideeni si Malaia ne obliga sa gasim cat mai repede solutii la problemele de infrastructura rutiera, care sa ne permita facilitarea legaturilor cu aeroportul de la Sibiu si cu viitorul Coridor IV European”, a adaugat Ion Calea.

Daca va fi declarat eligibil, proiectul intitulat “Dezvoltarea infrastructurii de agrement in Muntii Lotrului” va primi finantare din fonduri structurale in proportie de 98% pentru partea de infrastructura publica si de 50 – 70 % pentru partea de amenajari turistice propriu-zise.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.