Proiect Operational Regional in valoare de 3,6 milioane de euro la Galati

POR, fonduri europene, proiecte

Valoarea totala a proiectului este de 13.269.690 de lei, din care 2% reprezinta cofinantare locala.

Prin acest proiect, a carui perioada de implementare este de 24 luni, din care 18 luni reprezinta perioada de executie a lucrarii, se urmareste fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere.

Lungimea tronsonului ce urmeaza a fi reabilitat si modernizat este de 1,15 kilometri din strada Basarabiei, a doua artera de circulatie din municipiul Galati, ca marime si trafic. Lucrarile de modernizare au In vedere reprofilarea strazii, inlocuirea sistemului rutier existent, executarea de spatiu verde, mentinerea linei de tramvai centrala, trotuare si piste de biciclete pe ambele sensuri ale strazii.

Potrivit directorului Directiei de Programe Europene a Primariei Galati, Costel Hanta, municipalitatea are patru proiecte in etapa de impelementare, alte noua proiecte sunt in diverse faze de evaluare, iar unele sunt in faza de precontractare. Valoarea totala a proiectelor finantate din bani europeni este de 56 milioane lei.

Printre proiectele finantate de UE se numara si “Piata de gros Calea Basarabiei – zona Galati – Cahul” – PHARE CBC RO, proiect ce urmareste promovarea unor mecanisme de piata care sa faciliteze comercializarea produselor agroalimentare din cadrul Euroregiunii “Dunarea de Jos”.

Grantul acordat este in valoare de 432.871,12 euro, cofinantarea Consiliului Local fiind de 59.027,88 euro. Al doilea proiect finantat din bani europeni este Parcul situat in micro 13, In valoare de 1.598.664,68 lei. Cel de-al treilea proiect in derulare urmareste “Crearea structurilor eficiente pentru accesarea fondurilor europene Urbact II”, In valoare de 710.000 euro, cu o durata de 36 luni. Ultimul proiect care a primit acceptul UE este “Modernizarea Strazii Basarabiei intre Piata Energiei si B-dul George Cosbuc” – proiect castigat pe fonduri POR, in valoare de 13.269.690 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 10.911.233 de lei. In curand urmeaza sa fie semnat si proiectul pentru ambulatoriul Spitalului de Pediatrie, in valoare de 3,5 milioane de euro.

In cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, in valoare totala de 18, 6 milioane de euro, judetul Galati a aplicat o serie de proiecte ce vizeaza un drum de accses la Parcul Industrial, reabilitarea Parcului Rizer (alei cu plantari de arbori, bancute, fantani arteziene, loc de joaca copii), modernizare Gradina Publica, precum si proiecte pentru modernizarea unor strazi. De asemenea, municipalitatea a mai aplicat doua proiecte pe axa care priveste intarirea educatiei preuniversitare (Scoala nr.38, Grupul Scolar Elena Doamna), ambele proiecte sunt in faza de contractare si au o valoare de 12 milioane de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.